خواص میلگردهای کامپوزیت
۱.مقاومت به خوردگی
بدون شک برجسته ترین و اساسی ترین خاصیت محصولات کامپوزیتی FRP مقاومت آنها در مقابل خوردگی است که به همین علت بهترین دلیل انتخاب کردن آنها به عنوان یک گزینه جانشین برای میلگرد فولادی می باشند . عمر میلگردهای کامپوزیتی FRP به دلیل مقاومت به خوردگی بسیار بالا ، در مقایسه با میلگردهای فولادی ، ۱۵ برابر بیشتر می باشد .
همچنین بخوانید: بررسی میزان جذب رطوبت میلگردهای کامپوزیتی (مقاومت در برابر خوردگی)
۲. عایق الکتریکی و مغناطیسی
از آنجایی که این مواد از ترکیب رزین و الیاف شیشه کربن و یا آرامید ساخته می شوند هیچ گونه تنشی ناشی از میدان مغناطیسی در آنها وارد نمی شود . با توجه به همین خصوصیت در مواد کامپوزیت FRP ، استفاده از میلگرد های FRP در سازه های تحت تاثیر میدان های الکترومغناطیسی نظیر راکتورها ، فرودگاه ها ، بخش های ام آر آی بیمارستان ها و لابراتور ها و فونداسیون کوره های قوس بلند کارخانه های فولاد و … توصیه می شود . هدایت الکتریکی در سازه می تواند یک خطر به حساب آید . قابلیت رسانایی الکتریکی در مصالح فلزی مسئله خطرناکی بوده و می تواند باعث آسیب شود . در مقابل مصالح فلزی مواد کامپوزیت FRP از لحاظ الکتریکی غیرهادی هستند که این امر آنها را را به گزینه مناسبی برای سازه های در معرض میدان الکتریکی می سازد .
۳. وزن بسیار کم میلگردهای کامپوزیت FRP و کاهش چشمگیر هزینه های حمل و نقل
میلگردهای با وزن مخصوص ۲ گرم بر سانتی متر مکعب بسیار سبک تر از میلگردهای فولادی رایج با وزن مخصوص ۸ گرم بر سانتی متر مکعب هستند. این کاهش چگالی می تواند منجر به کاهش هزینه حمل و نقل آسانی در جابجایی مصالح و همچنین کاهش بار مرده سازه گردد .
۹۰۰۰۰ متر میلگرد کامپوزیتی قطر ۱۲ میلی متر (۱۸ تن )در یک تریلی به راحتی بارگیری و ارسال شد که این متراژ معادل ۶ تریلی بار میلگرد فولادی می باشد. (عکس مربوط به صادرات شرکت اپوراد به کشور ترکمنستان می باشد)
۴۰۰ متر میلگرد کامپوزیتی قطر ۶ میلی متر (وزن کل ۲۰ کیلوگرم) توسط یک کارگر به سادگی حمل و جابجا می گردد.
۴. مقاومت در برابر خستگی
کامپوزیت های FRP در برابر سیکل های متناوب بارگذاری ( خستگی ) مقاومت بیشتری نسبت به میلگردهای فولادی دارند از این رو به طور گسترده در صنعت هوافضا مورد استفاده قرار می گیرند .
۵. صرفه جویے اقتصادی !
قیمت این محصول بین ۱۵ تا ۵۰ ٪ پایین تر از نوع فولادی آن می باشد ؛ که به نکات قابل توجهی در زیر به آن اشاره میکنیم.
۶. مقاومت کششی
استحکام کششی میلگردهای کامپوزیت ۳ برابر بیشتر از استحکام میلگردهای فولادی می باشد .
میلگردهای فولادی AIII در بهترین حالت دارای استحکام کششی ۴۸۰ مگاپاسکال می باشد ولی میلگردهای کامپوزیتی با الیاف شیشه ( GFRP ) در بهترین حالت دارای استحکام کششی ۱۶۰۰ مگاپاسکال می باشد .
زمانی که یک میلگرد کامپوزیتی تقویت شده از نوع FRP تحت بارگذاری کششی قرار می گیرد ، تا قبل از رسیدن به نقطه تسلیم ، هیچ رفتار پلاستیک در نمونه مشاهده نمی شود . رفتار کششی میلگردهای FRP متاثر از نوع الیاف و متناسب با رفتار تنش – کرنش آن ها تا لحظه پارگی است .
سختی و استحکام کششی میلگردهای FRP به چندین عامل بستگی دارد . به دلیل این که در میلگردهای FRP ، تحمل نیرو اساسا توسط الیاف تقویت کننده صورت می گیرد ، لذا نوع و کسر حجمی الیاف مصرفی و از همه مهمتر راستای جهت گیری الیاف ، به شدت خصوصیات کششی حاکم بر میلگردهای FRP را تحت تاثیر قرار می دهد .
۷. اجرای سریعتر و برش پذیری راحت تر
برش پذیری میلگردهای کامپوزیتی به راحتی با یک دستگاه مینی فرز انجام می گردد و همچنین در پروژه های پیوینگ و کف سازی به دلیل خاصیت انعطاف پذیری و کلاف (رول) شدن به طول ۱۰۰ متر سرعت اجرا چندین برابر بیشتر از میلگردهای فولادی می باشد و بلعکس میلگردهای فولادی که هر ۱۲ متر نیاز به اورلپ (همپوشانی) دارند ، میلگردهای کامپوزیتی تا حداکثر طول ۱۰۰ متر نیاز به همپوشانی نخواهد داشت. لذا بدین صورت از به تعداد کارگر کمتر و زمان کمتر برای اجرای پروژه ها نیاز است و همچنین پرت میلگرد نیز صفر می باشد به دلیل نداشتن اورلپ ها و در نتیجه میزان کمتری از میلگرد نیز استفاده می گردد.
::
میزان انعطاف میلگردهای کامپوزیتی در این کلیپ قابل تشخیص می باشد.